Enzymen
Enzymen (ook wel spijsverteringsenzymen genoemd) zijn stoffen die door ons lichaam worden geproduceerd en die ons helpen het voedsel dat we eten te verteren. Lees verder
Wat zijn spijsverteringsenzymen ?
Spijsverteringsenzymen spelen een belangrijke rol bij het afbreken van het voedsel dat we eten. Het zijn eiwitten die helpen om voedsel om te zetten in stoffen die je spijsverteringskanaal kan opnemen. Je speeksel bevat spijsverteringsenzymen. Je alvleesklier, galblaas en lever bevat ook kleinere hoeveelheden enzymen. Zonder voldoende spijsverteringsenzymen kan je lichaam voedingsstoffen niet goed verteren.Spijsverteringsenzymen kun je binnenkrijgen via supplementen of natuurlijke voeding. Enzymen komen van nature voor in onze voeding. Voedingsmiddelen met natuurlijke spijsverteringsenzymen zijn ananas, papaja, mango's, honing, bananen, avocado's, kefir, zuurkool, kimchi, miso, kiwi en gember. Avocado's bevatten het spijsverteringsenzym lipase, dat vetmoleculen afbreekt tot kleinere vetzuren en glycerol. Twee van de beste natuurlijke bronnen van protease zijn papaja en ananas. Net als ananas bevatten papaja's ook protease die afbraak van eiwitten en andere ketens van aminozuren katalyseert.