Olie & Azijn

Ons assortiment olie- en vet bestaat uitsluitend uit 100% natuurlijke en pure producten. Denk aan MCT olie, avocado olie, macadamia olie, pompoenpitolie, hennepolie en lijnzaadolie. Lees verder

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Macadamia Nut Oil (500 ml)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 19,99
  2. Liquid Coconut Oil (250 ml)

    Niet op voorraad

    Beoordeling:
    90%
    € 10,40
  3. Liquid Coconut Oil (300ml)

    Niet op voorraad

    0 beoordelingen
    € 15,99
  4. Biologische Kokosolie Geurloos (500 ml)

    Niet op voorraad

    Beoordeling:
    80%
    € 6,95
  5. Pompoenzaadolie BIO (250 ml)

    Niet op voorraad

    0 beoordelingen
    € 11,99
  6. Avocado Bakolie BIO (250 ml)

    Niet op voorraad

    Beoordeling:
    80%
    € 11,99

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn plantaardige oliën?

Deze natuurlijke oliën vormen een uitstekende bron vormen van omega-3 vetzuren en andere essentiële vetzuren. Ideaal voor dressings, salades, sauzen, en smoothies. Plantaardige oliën zijn vetten die uit planten worden gehaald - meestal uit zaden van planten. Zoals de meeste voedingsvetten, helpen plantaardige oliën de smaak van voedsel te verbeteren en dienen ze als bakmiddel.

In de supermarkt vind je eerder eerder geraffineerde, bewerkte plantaardige oliën dan koudgeperste, verse. Plantaardige oliën zijn niet allemaal even gezond, alleen omdat ze van planten komen. Kies voor vierge of extra vierge koudgeperste oliën met een natuurlijke, frisse kleur en geur.

De beste plantaardige olie

1. Rijk aan omega 3-vetzuren (linoleenzuur)
- Pompoenpitolie
- Hennepzaadolie
- Walnootolie
- Lijnzaad olie (flax seed oil)

2. Rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet
- Amandelolie
- Avocado olie
- Olijfolie
- Pindaolie

Avocado olie of olijfolie

Avocado-olie is een goede keuze. Het is ongeraffineerd net als extra vierge olijfolie, maar het heeft een hoger rookpunt, wat betekent dat het kan worden gebruikt om op hogere temperatuur te koken en het is geweldig voor roerbakken. Het heeft niet veel smaak, waardoor het een goede optie is om mee te koken. Avocado-olie bevat zowel enkelvoudig onverzadigde als meervoudig onverzadigde vetzuren (het heeft een van de hoogste enkelvoudig onverzadigde vetgehaltes van bakoliën) en vitamine E.

Olijfolie kan een sterke, kenmerkende olijfsmaak hebben, maar het gebruik van avocado-olie in je recepten biedt vergelijkbare gezondheidsvoordelen, maar met een mildere en meer nootachtige smaak.

Het smaakt neutraler dan olijfolie, vooral als het eenmaal gaar is. Avocado-olie is bedoeld voor gebruik op middelhoog vuur. Dat betekent dat je het kunt gebruiken om te roerbakken en bakken (tot 230 °C). Gebruik avocado-olie om canola-olie te vervangen bij het maken van zelfgemaakte mayonaise.

Avocado-olie is een geweldige, gezonde vervanger voor plantaardige olie. Het is ongeraffineerd, rijk aan gezond vet, vitamine E en het heeft een hoger rookpunt, wat betekent dat het goed werkt om te frituren. Het is ook redelijk neutraal van smaak, dus je merkt de omschakeling niet.

Kunnen wij je verder helpen?
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen