Whey Eiwit Hydrolisaat

Whey eiwit hydrolisaat is ultra pure en extreem snel opneembare whey eiwit. Whey eiwit hydrolisaat is reeds gedeeltelijk verteerd waardoor het sneller opneembaar is en aminozuurketens beter intact blijven. Lees verder

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Isolite (2000 gram)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    87%
    € 44,90

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is whey ewit?

Melk bevat twee soorten eiwitten, caseïne en whey eiwit. Whey eiwit kan worden gescheiden van de caseïne in melk of ontstaan als bijproduct van kaasproductie. Whey-eiwit wordt als een compleet eiwit beschouwd omdat het alle 9 essentiële aminozuren bevat. Het heeft een laag lactosegehalte.

Met whey-eiwit kun je gemakkelijk en snel pure hoogwaardige eiwitten aan je eetpatroon toevoegen. Het is een hoogwaardige eiwitbron die efficiënt door het menselijk lichaam wordt opgenomen en gebruikt. Dit is vooral belangrijk voor sporters, bodybuilders of als je spiermassa wilt behouden terwijl je vet kwijtraakt.

Whey isolaat of hydrolisaat?

Whey isolaat wordt gemaakt wanneer whey eiwit concentraa wordt micro gefilterd waarbij zoveel mogelijk vet en koolhydraten worden verwijderd. Dit betekent dat je een hoger eiwitpercentage overhoudt en een zeer laag gehalte lactose en vet.

Whey hydrolisaat ondergaat nog een extra bewerkingsproces waar de eiwitten worden blootgesteld aan hitte, zuur of enzymen waardoor aminozuurketens worden gesplitst. Door dit proces wordt het eiwit "voorverteerd" wat de biobeschikbaarheid vergroot, de opname versnelt en de eiwitsynthese verhoogt. Whey eiwit hydrolisaat neemt nog sneller op dan gewone whey. De mate van hydrolyse (DH) is het niveau waarop een eiwit is afgebroken en geeft het percentage peptide verbindingen in een eiwit aan dat in het hydrolyseproces is gesplitst.

Klink allemaal leuk zul je misschien zeggen, maar heb ik er ook echt wat aan? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat whey hydrolisaat sneller wordt opgenomen dan pure whey eiwit isolaat. Whey is over het algemeen een zeer snel opneembaar eiwit, en verhoogt de aminozuurspiegels in het bloed al 40-60 minuten na inname. Zelfs als we zouden aannemen dat whey hydrolisaat sneller wordt opgenomen en verteerd, zou er geen extra voordeel zijn.

Whey heeft al een biologische waarde van meer dan 96%, dit is het percentage eiwit dat daadwerkelijk wordt verteerd na inname. Er zijn geen onderzoeken die aantonen dat whey hydrolisaat een hogere biologische waarde heeft dan whey isolaat of concentraat. Dus zelfs als we zouden aannemen dat whey hydrolisaat een biologische waarde van 100% heeft, zou het slechts 4% beter zijn dan gewone whey.

In Whey isolaat zijn bijna alle ongewenste vetten en koolhydraten, inclusief lactose verwijderd. In whey hydrolisaat zijn alle vetten en lactose verwijderd, wat gunstig is als je hypergevoelig bent voor lactose. In tegenstelling tot whey hydrolisaat, kan het filtratieproces voor isolaat alle natuurlijke en gunstige microfracties die van nature in melk voorkomen in stand houden.

Gehydrolyseerde whey heeft ook een zeer onaangename, bittere smaak, die meestal wordt gemaskeerd met een flinke dosis zoetstoffen. Isolaat heeft een zeer zachte smaak met weinig tot geen nasmaak.

Conclusie: Whey isolaat is het ideale whey eiwit voor spieropbouw. Whey hydrolisaat biedt geen extra voordelen, behalve als je lactose intolerant bent.

Kunnen wij je verder helpen?
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen