Vegan eiwitpoeder

Ben je lactose intolerant of vegetariër en wil je vegan eiwitpoeder kopen, kijk dan hier voor onze plantaardige eiwitshakes. Met plantaardige eiwitshakes kun je op een bewuste en lekkere manier je eiwit inname verhogen. Lees verder

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Rawfusion

    Op voorraad

    Beoordeling:
    100%
    € 22,06
  2. Pea Protein (907 gram)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    78%
    € 29,42 € 24,90
  3. Soy Protein Isolate (544 g)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 19,90
  4. Smart Protein Plant (500 gram)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 16,19
  5. Vegan Pro

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 44,95
  6. Optimal Plant Proteins (544 g)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 24,90
  7. SELECT Vegan Protein (27 servings)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 34,95
  8. Hemp Protein BIO (454 gram)

    Niet op voorraad

    Beoordeling:
    87%
    € 19,90
  9. Biologisch Rijsteiwit Poeder (465 gram)

    Niet op voorraad

    0 beoordelingen
    € 24,90

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is de beste vegan eiwit poeder?

Er is ruime keus aan vegan proteïne poeder. Maar welke is het beste? Hieronder vind je de beste vegan eiwitten.

1) Soja-eiwit is een eiwit dat is geïsoleerd uit soja. Het is gemaakt van sojabonen die zijn gepeld en ontvet. In tegenstelling tot de meeste andere plantaardige eiwitten is soja-eiwit een complete eiwitbron. Dit betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat. Het is bv relatief rijk aan leucine en lysyine. Let bij het kopen van soja proteïne op de soort. Soja eiwit isolaat bevat het hoogste percentage eiwitten en maar weinig vet en koolhydraten.

2) Erwten eiwit. Erwten-eiwitpoeder is een hoogwaardige, gemakkelijk verteerbare eiwitbron gemaakt van gele erwten (pisum sativum), ook wel bekend als spliterwten. Deze plantaardige bron van eiwitten is rijk aan ijzer, arginine en BCAAs. Bovendien worden erwten niet gerekend tot de bekende allergenen. Het is van nature eiwitrijk, met een eiwitgehalte van maar liefst 80%.

3) Rijst eiwit. Met een eiwitgehalte van 80%, is deze plantaardige eiwitpoeder een goede keuze als je op zoek bent naar een zuivel-vrij product om je eiwitinname te verhogen.

4) Hennep eiwitpoeder. Deze vegan eiwitbron bevat 37% eiwitten, 43% vezels en 10% vet. Hennep proteïne is rijk aan zink, ijzer en magnesium. Een dosering van 30 gram levert 11 gram plantaardig eiwit en 12 gram vezels.

Waarom vegan eiwitpoeder bij Bodystore kopen?

Wij zijn sinds 2002 specialist in supplementen voor een sportieve, gezonde leefstijl. Ook kun je bij ons terecht voor uitgebreid advies over voeding. Wij verkopen alleen A-merken als NOW Foods en Mattison. Onze populairste vegan eiwit poeder is Now Foods Pea Protein Powder. NOW® Sports Pea Protein is een GMO-vrij plantaardig eiwitisolaat met 12 gram gemakkelijk verteerbaar eiwit. Elke portie van 2 schepjes bevat meer dan 2.300 mg vertakte keten aminozuren (BCAA's) en meer dan 1.000 mg arginine. Verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder een heerlijke, romige vanille smaak. Als je voor 21.00 uur bestelt, heb je jouw vegan eiwitpoeder de volgende dag al in huis. Bodystore - for Every Body.

Waarom kiezen voor vegan proteïne?

- Je hebt minder last van spijsverteringsproblemen. Sommige stoffen in melkeiwit zoals lactose kunnen de spijsvertering bemoeilijken. Het voordeel van plantaardige eiwitten is dat het makkelijk verteerbaar is en vrij van allergenen.

- Je krijgt meer variëteit in je voeding. Meer variëteit betekent dat je proteïnes uit meer dan één bron haalt. Een variëteit aan eiwitten is belangrijk voor optimale resultaten. Het kan ook betekenen dat je meer waardevolle vitamines en mineralen binnenkrijgt.

- Vegan eiwitten zijn ook beter voor het milieu en duurzamer. Er is niet zoveel brandstof, water of land voor nodig om planten te produceren als voor dierlijke eiwitten.

Top 10 bronnen van vegan eiwitten

1) Linzen zijn lekker snel en gemakkelijk (je hoeft ze niet te weken) wat ideaal is voor een avondmaaltijd. 190 gram linzen bevat 18 gram eiwit en 16 gram vezels. Dit betekent dat ze langzaam verteren en een voldaan gevoel geven.

2) Bonen. Met bonen kun je vele kanten uit. Je kunt ze toevoegen aan chili con carne, soep, salades, tortillas. Of probeer een dip op basis van bonen zoals hummus of zwarte bonendip. 180 gram bonen bevat 15 - 20 gram proteïne.

3) Edamame. Soja is een van de weinige plantaardige bronnen van complete eiwitten, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Edamame, of gekookte sojabonen, bevat 17 gram eiwit per 155 gram. Het is ook een goede bron van vezels en onverzadigd vet.

4) Tofu. Tofu wordt gemaakt van van gestremde sojamelk. Het is er in vele varianten, van zacht tot stevig. 90 gram stevige tofu bevat 8 gram eiwit.

5) Tempeh of Tempé is een gefermenteerd sojaproduct, een soort koek van sojabonen. Het is een goede bron van probiotica. Tempeh heeft meer textuur en meer smaak dan tofu, waardoor het meer lijkt op dierlijke eiwitten. Als je niet houdt van de zachte textuur van tofu is tempeh misschien iets voor jou. 90 gram levert 16 gram proteïne.

6) Hennep zaden. Een goede bron van plantaardige eiwitten en een bron van gezonde omega-3 vetten. Ze hebben een subtiele nootachtige smaak en door hun kleine formaat kunnen ze gemakkelijk aan recepten worden toegevoegd om het eiwit- en vetgehalte te verhogen. Drie eetlepels hennepzaden leveren 10 gram eiwit.

7) Chiazaad. Chiazaad is een uitstekende bron van vezels en eiwitten. Twee eetlepels leveren 6 gram eiwit en 12 gram vezels. Net als hennepzaden zijn chiazaden een plantaardige bron van omega-3-vetzuren.

8) Quinoa. Quinoa-zaden hebben een hoog eiwitgehalte. Het is een volledige eiwitbron, want het bevat alle essentiële aminozuren. Bovendien heeft quinoa een hoger gehalte lysine dan andere plantaardige eiwitten.

9) Noten. Noten zoals amandelen, walnoten, paranoten, pistachenoten, cashewnoten zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. 100 gram noten bevat gemiddeld 20 gram proteïne.

10) Pinda's. Pinda’s zijn eigenlijk geen noten, maar peulvruchten. Toch worden ze door de meeste mensen als noten beschouwd. Van alle noten zijn pinda's het rijkst aan eiwitten. Per 100 gram bevatten pinda’s 26 gram eiwit.

Wie heeft extra eiwitten nodig?

Jonge, opgroeiende kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, sporters, mensen op dieet, vegetariërs en veganisten. Eiwit bouwt, onderhoudt en herstelt lichaamsweefsel. Het is vooral belangrijk voor groei. Vandaar dat extra eiwit wordt aanbevolen bij jonge, opgroeiende kinderen, zwangere vrouwen en sporters. Voor ouderen is extra eiwit belangrijk om de spiermassa zo lang in stand te houden en de afbraak van spierweefsel tegen te gaan. Bovendien hebben ouderen relatief meer eiwit nodig om de spiereiwit synthese te stimuleren. Mensen die een dieet volgen verlagen over het algemeen de koolhydraat- en calorie-inname terwijl ze de eiwitinname verhogen. Het voordeel hiervan is dat eiwitten sterkere spieren, instandhouding van spiermassa en herstel ondersteunen. Vegetariërs en veganisten komen soms eiwitten te kort omdat het moeilijker is om aan voldoende eiwitten te komen wanneer je geen dierlijke producten eet.

Wat is proteïne?

Proteïne (ook wel bekend als 'eiwit') is een voedingsstof. Je lichaam gebruikt proteïne voor de opbouw en het herstel van weefsels, enzymen en hormonen. Eiwit is een belangrijke bouwsteen van botten, spieren, kraakbeen, huid en bloed. Elke gram eiwit bevat 4 calorieën. Eiwitten vormen ongeveer 15 procent van het lichaamsgewicht van een mens. Ze bestaan uit ketens kleinere moleculen genaamd aminozuren, organische stoffen gemaakt van koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof of zwavel. In je lichaam komen 20 aminozuren voor. Deze kunnen worden verdeeld in twee groepen: essentieel en niet-essentieel. De essentiële aminozuren zijn degene die je lichaam niet kan maken. Je moet ze dus via je voeding binnenkrijgen. De niet-essentiële aminozuren zijn even belangrijk maar kunnen in je lever worden gemaakt uit andere aminozuren die overtollig zijn.

Wat zijn de functies van eiwit?

- Anti-lichaam: een beschermend eiwit dat door het immuunsysteem wordt geproduceerd als reactie op de aanwezigheid van een vreemde stof, een antigeen genoemd.

- Katalyse: een chemische reactie in en buiten cellen versnellen. Zulke eiwitten worden enzymen genoemd. Enzymen zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling, waarbij voedingsstoffen worden omgezet in bouwstoffen en energie. Een enzym is een biologische katalysator.

- Structuur: Structurele proteïnes helpen bij het vormen van cellen en weefsels. Goede voorbeelden zijn actine en collageen.

- Transport: Transport van allerlei stoffen door het lichaam. Een voorbeeld hiervan is het eiwit hemoglobine dat zuurstof door het bloed transporteert. Een ander voorbeeld is het eiwit albumine. Albumine is een eiwit dat door je lever wordt gemaakt. Albumine helpt vocht in je bloedvaten te houden, zodat het niet in andere weefsels lekt. Het transporteert ook verschillende stoffen door je hele lichaam waaronder hormonen, vitamines, en enzymen.

- Communicatie: boodschapper-eiwitten zoals sommige soorten hormonen, sturen signalen door om biologische processen tussen verschillende cellen, weefsels en organen te coördineren.

- Opslag: Het eiwit ferritine zorgt bijvoorbeeld voor de binding van ijzer aan de rode bloedcellen en opslag van ijzer in lever en beenmerg.

Hoeveel proteïne heb je nodig?

Er bestaan veel verschillende meningen over hoeveel eiwit we eigenlijk nodig hebben. De meeste officiële richtlijnen gaan uit van 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Dit komt bv. neer op 64 gram voor een man van 80 kg of 56 gram voor een vrouw van 70 kg. Het blijkt echter dat de juiste hoeveelheid eiwit voor iemand afhangt van vele factoren waaronder activiteit, leeftijd, spiermassa, en staat van gezondheid.

Voor ouderen is zo'n 1 tot 1,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag verstandig. De eiwitbehoefte bij (kracht) sporters is een stuk groter en mede afhankelijk van de sportactiviteit, de trainingsintensiteit en het vetvrije lichaamsgewicht. Als je regelmatig aan krachtsport doet kan je de rekensom 1,8 tot 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht gebruiken. Als je aan duursport doet, heb je ongeveer 1,2 tot 1,4 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig.

Kunnen wij je verder helpen?
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen