Wat doet Astaxanthine?

Astaxanthine is de moeilijke naam van een antioxidant dat wordt geproduceerd door een hele kleine alg die op de bodem van de oceanen leeft. Hij wordt ook wel gedefinieerd als superantioxidant. Het is geen vitamine, maar een carotenoïde, net als beta-caroteen (uit wortels). Astaxanthine behoort tot de krachtigste en meest veelzijdige natuurlijke antioxidanten. Diverse studies hebben aangetoond dat de anti-oxidant werking van astaxanthine vele malen sterker is dan van vitamines. Ter ondersteuning van deze werking, het is:

- 65 keer krachtiger dan vitamine C.
- 54 keer sterker dan bètacaroteen.
- 14 keer krachtiger dan vitamine E.

Familie van de carotenoïden

Astaxanthine is dus een antioxidant die wordt gemaakt door een hele microscopisch kleine zeealg. Hij is familie van de carotenoïden. Dit is de grote groep moleculen van gele tot roodachtige kleurstoffen. Ze geven kleur aan vele van onze voedingsmiddelen. Astaxanthine is donkerrood van kleur en wordt niet alleen in de alg gevonden maar bijvoorbeeld ook in allerlei zee voedsel als zalm, garnaal, kreeft en krab. Bij deze dieren is Astaxanthine ook verantwoordelijk voor de bekende roze tint. De werking van antioxidanten is dat ze onze cellen beschermen en schadelijke stoffen, die we vrije radicalen noemen, neutraliseren.

Werking

Astaxanthine heeft in diverse studies een aantal zeer positieve eigenschappen en heeft als super antioxidant een groot aantal voordelen.

Biedt perspectief voor geneesmiddelen

Astaxanthine dringt door de bloed-oogbarrière en de bloed-hersenbarrière heen tot in de ogen en de hersenen en biedt daardoor perspectief voor geneesmiddelen.

Overal in het lichaam werkzaam

Astaxanthine is overal in het lichaam werkzaam (ogen, bloedvaten, spieren, huid, hersenen, gewrichten, hart, lever, alvleesklier, nieren etc).

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 4 tot 12 mg per dag en het makkelijkst in te nemen als supplement in tablet- of capsulevorm. Astaxanthine wordt zeer veel gebruikt in plaats van antioxidanten als vitamine C, vitamine E, pycnogenol en groene thee. Op internet zijn veel positieve reviews van gebruikers te vinden.

Categorieën: Voeding Voedingsstoffen Plantenextracten
Kunnen wij je verder helpen?