Kerrie kip reepjes met gado gado en pinda’s



Gado gado is een heerlijk Indonesisch gerecht waarbij je groente bedekt met een dun laagje pindasaus. De smeuïge pindasaus maak jezelf binnen een handomdraai van pindakaas en voor een fijne crunch pinda’s erbij. De kip en de pinda’s zorgen voor lekker veel eiwitten, die het lichaam goed kan gebruiken na een intensieve training. Veel groentes en zilvervliesrijst geven een perfecte aanvulling qua vitamines en vezels. Een goede eiwitrijke maaltijd om je lichaam weer een goede boost te geven.

Variatie

De groente in dit gerecht mag je eindeloos mee variëren, in dit recept is gekozen voor paprika, prei, champignons en boontjes. Wil je nog meer eiwitten of eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kip door een gekookt ei. Dit gerecht kan heel goed een pittige touch gebruiken: Bak een rode peper in kleine stukjes gesneden mee met de groente, een beetje sambal door de pindasaus of chilipoeder bij de kip. Allemaal lekker.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

150 g zilvervliesrijst
200 g kipfilet
Olijfolie
2 tl kerriepoeder
100 g haricots verts
1 st rode paprika
125 g champignons
1 st prei
2 el pindakaas
1 el ketjap
2 el pinda’s

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals aangeven op de verpakking.
2. Snijd de kipfilet in reepjes en meng deze met olijfolie en kerriepoeder. Bak de kip in een scheutje olijfolie in 6-8 minuten gaar en krokant. Houd de kip warm.
3. Dop de haricots verts indien nodig. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook hierin de haricots verts drie minuten. Giet af.
4. Snijd ondertussen de groente: Snijd de prei en was deze indien nodig. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in kwarten.
5. Bak de groentes in een brede koekenpan een paar minuten op hoog vuur totdat ze beetgaar zijn. Zet het vuur zacht.
6. Pindasaus: Verwarm de pindakaas met de ketjap, ongeveer 4 el water per persoon (let op, dit kan nogal verschillen per pindakaas). Blijf goed roeren en voeg indien nodig nog meer water toe. De saus hoeft niet dik te zijn. 7. Meng de groente door de kip en serveer de rijst erbij en de pindasaus erover. Verdeel de pinda’s over het gerecht.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 770 kcal
Koolhydraten: 48 g
Eiwitten: 39 g
Vetten: 45 g
Vezels: 8 g

Categorieën: Eiwitrijke recepten spieropbouw
Kunnen wij je verder helpen?