Eiwitrijke nicecream met frambozen



Nice cream is de nieuwe gezonde ijshit. Hier kan je helemaal zonder schuldgevoel van smikkelen. We voegen er whey eiwit aan toe, zodat het helemaal goed past bij een zomerse sportdag. Geheim van dit gerecht is de kokosroom, compleet gemaakt van kokosmelk, die het gerecht die subtiele, romige smaak geven.

Extra eiwit en zonder toegevoegde suikers

Nice cream is ijs gemaakt zonder room maar van bevroren bananen. Dit recept is gemaakt met frambozen, pistachenootjes en kokosroom. Als je de whey eiwit weglaat is het gerecht ook nog eens vegan!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten plus paar uur vriestijd

Ingrediënten:

4 st rijpe bananen
100 g frambozen
30 g whey excellent
2 el pistachenootjes
2 el kokosroom (harde gedeelte van kokosmelk)
2 el kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Snijd de bananen in grove stukken en stop ze in de vriezer. Laat ze een paar uur bevriezen.
2. Schep het harde kokosroom uit het blik in een kom, voeg 1 el kokosmelk toe. Klop met een garde totdat je een soort slagroom krijgt. Zet weg tot gebruik.
3. Stop de bananen samen met de frambozen (houd er een paar apart), whey excellent en de overgebleven kokosmelk in een blender of in de beker van een staafmixer. Maak er een romige massa van.
4. Serveer direct (of vries nog even in) met een paar frambozen en de pistachenoten. Serveer de kokosroom erbij en geniet!

Tip: Voor een iets minder calorierijk gerecht kan je de kokosroom ook weglaten. Zonder de whey excellent is het gerecht vegan.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 463 kcal
Koolhydraten: 58 g
Eiwitten: 20 g
Vetten: 15.3 g
Vezels: 8 g

Categorieën: Eiwitrijke recepten spieropbouw
Kunnen wij je verder helpen?