Vegan sesamcrackers met zonnebloempitten



Een vegan ontbijtgerechtje (of tussendoortje) dat zo makkelijk is dat je het nu iedere dag gaat klaarmaken. Maak gelijk een grote batch en je kunt een paar dagen vooruit. De crackers met sesam, zonnebloempitten en instant oats, samen met een zachte witte bonen crème met komijn, chili vlokken en tijm zijn een prachtige combinatie.

Zelfgemaakte crackers met veel zaden en havermeel

Deze crackers van havermeel zijn makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren in de soorten noten en zaden die jij lekker vindt.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

200 g Instant Oats
± 80 g lauw water
50 ml extra vierge olijfolie
Peper en zout
Verse tijm
1 el gemengde sesamzaadjes (zwart en wit)
1 el zonnebloempitten
½ pot witte bonen
½ tl chili vlokken
½ tl komijn
Optioneel: 1 el kokosroom (harde gedeelte uit blik kokosmelk)

Bereidingswijze:

1. Crackers: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermeel met het water en olijfolie, peper, zout en verse tijm in een kom. Meng alles goed door elkaar tot een deeg.
2. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes van het deeg. Leg deze op het bakpapier. Leg hierop weer een bakpapiertje en rol tot een platte crackervorm. Smeer een beetje olijfolie op de crackers en besprenkel met de zaden en pitten.
3. Je kunt ze bij snijden tot een vierkante cracker, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bak in de oven in 15-18 minuten krokant en gaar. Laat afkoelen.
4. Bonencrème: Giet de bonen af en spoel af. Laat uitlekken. Hak met een blender of hakmolen tot een crème. Maal de bonen eerst fijn met de chili vlokken, peper, zout en komijn. Voeg vervolgens de kokosroom of olijfolie toe totdat je een gladde crème hebt.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 769 kcal
Koolhydraten: 75 g
Eiwitten: 19.1 g
Vetten: 42.3 g
Vezels: 13.5 g

Categorieën: Gezonde lunch recepten
Kunnen wij je verder helpen?