Hartige breakfastmuffins van ei en kaas



Begin de dag goed met heerlijke ontbijtmuffins van ei. Heel erg makkelijk om klaar te maken en er kan eindeloos gevarieerd worden. In deze variant is er gebruik gemaakt van (blauwschimmel)kaas, salami, tomaat en bosui.

Breek de dag, tik een eitje

De dag beginnen met een goed ontbijt met ei en andere eiwitbronnen zorgen ervoor dat je goed bent gevuld voor een hele lange periode. Deze muffin daar een goed voorbeeld van.

Tip: De breakfastmuffins kunnen goed van te voren klaargemaakt worden en opgewarmd op het moment dat je gaat ontbijten. Ook lekker om mee te nemen onderweg.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 7 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

4 st eieren
2 stengels bosui
4 plakjes salami
4 cherry tomaatjes
75 g (blauwschimmel)kaas
Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de muffinvorm in met olijfolie of bakpapier. Snijd de bosui in ringen, de salami, kaas en tomaatjes in stukjes.
Kluts de eieren samen met alle ingrediënten, peper en zout.
3. Vul de muffinvormpjes en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar. De muffins gaan rijzen, geen zorgen, dat zakt snel weer in.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 339 kcal
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 22.8 g
Vetten: 25.2 g
Vezels: 1.9 g

Categorieën: Gezond ontbijt recepten
Kunnen wij je verder helpen?