Sla bootjes met Aziatisch gehakt



Een koolhydraatarm gerecht, dat je blijft opscheppen. De sla en witlofblaadjes kunnen gebruikt worden om als een soort taco het gehakt mee op te scheppen. De saus is licht pittig en de ingelegde groente maak je in een handomdraai.

Koolhydraatarme gerechten

Lowcarb oftewel koolhydraatarm wordt steeds vaker gebruikt door mensen die willen afvallen of juist eiwitrijk willen eten. Dit gerecht laat zien dat je daarbij best nog groente kan eten, want die koolhydraten wil je nu juist niet missen!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

1 st komkommer
1 st rode ui
4 el azijn
1 el suikerarme stroop
300 gr gehakt (kip of rundergehakt)
2 st little gem (kleine slakropjes)
2 st rood of witlof
1 el hoisinsaus (zwarte bonensaus)
2 el mayonaise
Sambal naar smaak
2 stengels bosui
Olijfolie
1 el ketjap

Bereidingswijze:

1. Zet een steelpan met 8 el water op, de azijn en de maple syrup. Breng aan de kook, roer 1 keer en zet uit.
2. Snijd ondertussen de komkommer in staafjes en de uien in ringen. Leg deze in een bak. Giet het hete vocht eroverheen en zet in de koelkast.
3. Bak het gehakt rul in een koekenpan met een scheutje olijfolie in ongeveer 4-5 minuten helemaal gaar en krokant. 4. Haal de bootjes van de sla en witlof en leg deze naast elkaar op een bord. Snijd de bosui in ringetjes.
5. Meng de hoisinsaus met de mayonaise en sambal naar smaak.
6. Voeg de ketjap toe aan het gehakt en voeg eventueel nog een klein beetje peper toe.
7. Schep het gehakt op de bootjes en verdeel de groente en de saus erover heen. Maak af met de krokante bosuitjes. Tip: Heb je five spiceskruiden in huis: deze zijn ook erg lekker bij het gehakt.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 621 kcal
Koolhydraten: 18.3 g
Eiwitten: 28.6 g
Vetten: 45.6 g
Vezels: 3.8 g

Categorieën: Gezond avondeten recepten
Kunnen wij je verder helpen?